Savunma Sanayinde üretilen ürünlerin test ve sertifikasyonu konusunda hizmet veren GCN TÜRK ile SSB, STM, TSGV,TÜBİTAK ve TSE’nin ortak iştiraki olan TR TEST arasında İşbirliği ve Çözüm Ortaklığı Protokolü imzalandı.
Asansör Durak ve kabin kapısı kilitleme tertibatının tip incelemesi
GCN TURK; Asansörler ve Asansör Güvenlik Aksamlarının sertifikasyonu ve test edilmesinde tüm kapsamlarda yayımlanan ilk Türk kuruluşu olmuştur.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK 13-15 Eylül tarihleri arasında icra edilen SAHA-2018 EXPO fuarında GCN TÜRK standını ziyaret ederek Genel Müdür Saadettin ÇAY’dan bilgi aldı.
GCN TÜRK bünyesindeki GTL Laboratuvarı ile Denklik Belgesi sorununuzu çözüyor...
GCN TÜRK YENİ AKREDİTASYONUNA KAVUŞTU
Uzun yıllardır Asansörler ve Güvenlik Aksamları konularında test ve sertifikasyon hizmeti vermekte olan GCN TÜRK, ISO/IEC 17065 kapsamında akredite kuruluş olarak onaylandı.
GCN TÜRK bünyesinde faaliyet göstermekte olan GTL Laboratuvar ve Test Merkezi SAHA EXPO-2018 fuarında.
GCN TÜRK yatırımlarına devam ediyor. Dilovası İmes OSB içerisinde kurulan Çevresel Etki Laboratuvarı hizmete girmiştir. Laboratuvarın 17025 kapsamında Türkak Uzmanlarınca yapılan denetimleri tamamlanmıştır. Temmuz ayında akreditasyonunun yayınlanması beklenmektedir.
Başta Savunma Sanayimiz olmak üzere Asansör Güvenlik Aksamları, Medikal Cihazlar, Anahtarlama Cihazları ve tüm etki deneyleri yapılabilecektir.
Asansörlerin çalışma prensibinin mucidi Archimedes (Arşimet)’tir. Onun kaldıraç prensibi baz alınarak yük kaldırmak ve indirmek üzere bugünün asansörleri olarak adlandırılabilecek düzenekler, ilk olarak Romalılar tarafından M.Ö 200’lü yıllarda kullanılmıştır.
17. yy.’da uçan iskemle olarak adlandırılan ve 1853 yılında Elisha Grave Otis tarafından buharla çalışan ve insan taşımaya yarayan ilk modern asansör inşa edilmiştir.
Asansörler adını, Fransız Mühendis Leon Edaux’un "Ascenceur" olarak adlandırdığı kaldırma makinesinden almıştır.
Modül E belgesi, ürünün üretimi ile ilgilidir. Üretici ürünlerin AB Tip İncelemesi Belgesi’nde tanımlanan tipe uygun olduğu ya da gereklerinin yerine getirildiği konusunda beyanda bulunur. Modül B’de yer alan AB Tip İncelemesi ile birlikte belge verilir. Ürünün son muayene ve testleri için, onaylanmış ve bütün ürünlerin birim olarak muayenelerinin ve uygunluk testlerinin yer aldığı bir kalite güvence sistemi üretici tarafından oluşturulur.